en nl

Op het Hof te Boekelo worden de Herefords biologisch gehouden. Dit betekent dat er geen gebruik gemaakt wordt van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen, maar we gaan nog een stap verder.........

 Biologisch

Onze koeien krijgen gevitaliseerd water te drinken, dit zorgt voor versterking van het immuunsysteem zodat ze niet ziek worden. Door de plaatsing van een Vitaliser net achter de watermeter worden de trillingsfrequenties van schadelijke stoffen en straling van wateraders en zendmasten geneutraliseerd en krijgt het water nieuwe levenskracht.

In een gezonde bodem zitten alle mineralen en sporenelementen die nodig zijn voor de optimale groei van de gewassen. Door jarenlang gewassen te verbouwen en te oogsten worden veel minerale stoffen aan de bodem onttrokken en verarmt deze.  Met de bemesting van zeeschelpenkalk en kleimineralen worden micro elementen zoals magnesium, mangaan, kobalt, ijzer, koper en zink enz. opnieuw toegevoegd. Hierdoor wordt de bodemvruchtbaarheid verbeterd en doordat zeeschelpenkalk rijk is aan langdurig werkend calcium zal er een stabielere pH zal ontstaan.

Ook rijden we regelmatig EM (Effectieve Micro-organismen) uit over de weilanden.  EM bestaat hoofdzakelijk uit een mengsel van verschillende melkzuurbacteriën, fotosynthetische bacteriën en gisten. Door een beter evenwicht van bacteriën in de bodem wordt het bodemleven geactiveerd, dit bevordert de groei en de gezondheid van de gewassen. Ook voelen zich veel regenwormen er weer in thuis waardoor de bodem weer beter belucht wordt. Regelmatig gebruik van EM bevordert de humusopbouw van de bodem.

Door het gebruik van EM hebben de koeien een betere vertering en worden rustiger. Het potstal klimaat wordt beter door EM te gebruiken: de mest en het stro verteren beter en er zijn geen schadelijke luchtjes meer. Ook vliegen voelen zich er niet meer zo thuis (voor meer informatie ).

 

EKO keurmerk

Skal 7092

Skal 7092